6 Şubat 2011 Pazar

Yoğurtlu Patlıcan Salatası


Bu salataya eskiler "Köpeoğlu Salatası" diyorlardı. Bu ismi bilen gittikçe azalıyor. Rahmetli babam 1927 doğumluydu. İzmir' in Basmane semtinde 55 yıl çalışmıştı. Bu salataya "Köpeoğlu Salatası" dendiğini ondan öğrenmiştim. Arama motorlarında arayınca domates kullanarak yapıldığı yazıyor. Ben canım babama ve onun tüm arkadaşlarına güveniyorum. İzmir'de muhabbetli ve uzun sofraların vazgeçilmezi olan "Köpeoğlu Salatası" nı babam için yapıyorum. O kadar çok severdi ki!!!
Aslında yapımı çok kolay olan bu türlü ürünleri sizlerle paylaşırken utanıyorum. Köpeoğlu salatası bu akşam soframızdaydı. Fotoğrafını çok beğendim ve görmenizi istedim.
2 adet topan patlıcanı ocakta yumuşayıncaya kadar közleyelim. İçinde su olan bir kaba çıkaralım. Soğumasını bekleyip kabuklarını soyalım. Sonra suyunun süzülmesi için süzgüye alalım. Suyunun süzülmesini beklemezsek salatamız sulanıyor.
Közlenmiş patlıcanlar 210 gram yoğurt 150 gram olmak üzere iyice karıştıralım. Tuzla ezilmiş bir diş sarımsağı karışıma ekleyelim. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirelim.
Mİsss gibi "İzmir Akşamları" koktu...

1 yorum yap:

Unknown dedi ki...

Salata Çok Guzel gozukuyor Ellerinize Saglı Eminim Deneyeceğim

******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More