18 Şubat 2011 Cuma

Hardallı Kremalı Dana Bonfile


Ailem protein, protein diye serzenişe geçince dana bonfile pişirmeye karar verdim. Dinlenmiş satın alınan dana bonfile bir de güzel sosta dinlendirilirse harika lezzette oluyor. Ben de üç adet bonfile için sos hazırladım.
1 adet küçük ve rendelenmiş soğan suyu, 1 tatlı kaşığı çiçekyağı, tuz, 3-4 adet tane karabiber, 1 adet defne yaprağı, 1 çay kaşığı nişasta, yarım çay kaşığı kişnişi cam bir kapta karıştıralım. Bonfile dilimlerini sosa yatırıp üzerini streç filmle kapatalım. En az 2 saat buz dolabında dinlendirelim.
Tavayı az kızdıralım, spreyle çiçekyağı atalım. Bonfileleri tavaya koyup harlı ateşte kızartalım. Arada maşa ile üstlerine bastıralım ve her iki yüzünü toplam 8 dakikada pişirelim. Bonfileleri tavanın kenarına çekip, ortaya 3 tatlı kaşığı hardal ekleyelim. Tahta kaşıkla hardalı karıştıralım. Bir dakika sonra tavayı ateşten çekip 100 gram taze krema ekleyelim. Krema ve hardal karışınca tekrar ateşe alıp kaynatmamaya özen gösterelim. Bonfileleri sosa bulayıp tavayı ateştan alalım. Pilav ve yeşil garnitür eklenmiş servis tabağına alalım.

Bu sayfada beyaz pilav tarifini de bonfileler ile birlikte vermek istiyorumSade pilav pek hoşuma gitmemekle birlikte et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanıyorum. Aslında kusuru en çok belli olan beyaz pilavdır. Pilav pişirilirken eklenen her malzeme pilavın ayıbını kapatıyor. Bu reçetemde pirincin markasını verme nedenim aynı marka olmayan pirinç bu ölçülerle lapa veya diri olabiliyor. Aynı pirinçle bu yapım aşamalarını uygularsanız mükemmel bir sade pilav yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
620 gram pirinç (Reis Gönen baldo)
690 gram su
7 gram tuz
50 gram rivyera zeytinyağ
40 gram tereyağı
1- Pirinci sıcağa yakın ılık su ile ıslatalım. 1 çay kaşığı tuz ilave edelim. Bir saat bu suda bekletelim. Süre dolunca pirincin suyunu süzelim. Pirinci süzgüde 10 dakika suyunun tamamen süzülmesi için bekletelim.
2- Çelik tencerede yağları az kızdıralım. Pirinci ekleyip kavurmaya başlayalım. Az sonra tuzu ekleyerek toplam 7 dakika tahta kaşık veya spatulayla kavuralım.
3- Ölçülü suyu kaynatıp pirince ekleyelim. Göz göz oluncaya kadar harlı ateşte pişirelim. Sonra en küçük ocağın en kısık ateşine alıp 10 dakika demlendirelim. Pilavı kısık ateşe alınca bir kez karıştıralım. Süre dolunca tencereyi ateşten alalım. Tencereyi havlu ile örtüp kapağını kapatalım. Yarım saat sonra havluyu kaldırıp dıştan içe doğru bir kez daha karıştıralım.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More