5 Şubat 2011 Cumartesi

Çikolata Soslu Kek


Kek yapmayalı epey zaman oldu. Evde yoğurduğum ekmeğin yarısını hemen her gün çikolatalı ekmek olarak yoğurup pişirdiğimden, bu aralar başka tatlılara gerek kalmıyor. Bu nedenle hamuruna kırıntı kuvertür çikolata koyduğum, üzerine de çikolata sos (ganaj demek daha doğru çünkü yapım aşamaları ve malzemeleri farklı) döktüğüm bir kek yaptım.

MALZEMELER:
200 gram tam buğday unu
200 gram beyaz un
3 adet yumurta
250 gram toz şeker
150 gram çiçekyağ
200 gram süt
10 gram kabartma tozu
60 gram kırıntı bitter kuvertür çikolata
Çikolata ganaj:
100 gram bitter kuvertür çikolata
100 gram taze krema
YAPILIŞI:
1- Yumurtaları cam bir kapta 3 dakika çırpıp şekeri ekleyelim. 5 dakika daha çırpmaya devam edelim.
2- Oda sıcaklığındaki sütü ve çiçekyağını ekleyip karıştıralım.
3- Unları ve kabartma tozunu ekleyerek tahta kaşıkla çok az karıştıralım. Kırıntı çikolataları ekleyip kek kalıbına dökelim.
4- 180 derecede önceden ısıtılış fırında 40 dakika pişirelim.
5- Küçük bir çelik sütlükte kremayı ve çikolatayı devamlı karıştırarark eritelim. Ganaj ılınınca ılık kekin üzerine dökelim. Dilimleyerek servis yapalım.

2 yorum yap:

Ebru Yıldırım dedi ki...

merhabalar, yazınız için teşekkür ederim, çok güzel gözüküyor ben de denemek istiyorum ama bir sorum olacak kuvertür çikolata nedir? normal tablet çikolata mı yoksa başka birşey mi? marketin hangi reyonunda satılır? çikolata mı yoksa kek pasta malzemeleri kısmında mı?

kaminetto dedi ki...

Kuvertür çikolata kalıp halinde profesyonel kullanım için 2,5 kg lık ambalajlarda satılan çikolata. İstanbulda oturuyorsanız eminönü pastacılık malzemeleri satılan dükkanlardan veya elit çikolata bayilerinden, Metro grosmarketten alışveriş edebiliyorsanız temin edebilirsiniz. Sevgiyle.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More