2 Şubat 2011 Çarşamba

Fırın Poşetinde Portakal Soslu Tavuk



Çok eski bir yemek kitabında bulduğum bu sosu hemen uygulamak istedim. Üstelik bu kadar zahmet iki adet but için. Blogumda yayınlanan tüm tarifleri denemeden sizlerle paylaşmadığım için çok az ölçülerde uygulamaya çalışıyorum. Dolayısıyla ben, ailem ve dostlarım  bıkmadan hepsinden az az tadarak, yemek dağarcığımızı genişletmiş oluyoruz. Portakallı sos çok değişik bir sos. Karışımdaki mısır nişastası tavuk etini hem çıtır hem de sakız gibi yapmış. Çalışan bayanlar bile bir gece önceden soslayıp, bir gün sonra fırın poşetlerine yerleştirip pişirebilirler. Biz çok beğendik. Güvenerek deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER:
2 adet tavuk but
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Bir adet portakalın suyu (65 gram)
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber, köri ve zerdeçal
YAPILIŞI:
1- Tavuk butlarının fazlalıklarını temizledikten sonra yukarıdaki malzemelerden oluşan sosun içine yatıralım. Üzerini streçle örtüp buzdolabında bekletelim (ben bir saat beklettim).
2- Fırın poşetinin içini 1 çay kaşığı unla unlayalım.
3- 2 adet patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayalım. Patatesleri tavuk butlarının içinde olduğu sosa bulayalım.
4- Sostan çıkardığımız tavuk butlarını ve patatesleri fırın poşetine yerleştirelim. Poşetin ağzını bağlayalım. Poşeti 4-5 yerinden toplu iğneyle delelim.
5- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika tavukların üzeri kızarıncaya kadar pişirelim (bu pişirme süresi 2 adet tavuk butu içindir. Tavuk butu miktarı arttıkça patatesi ve zamanı  arttırmalıyız).

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More