12 Şubat 2011 Cumartesi

Açma Yufkalı Paçanga Böreği


Paçanga böreğini bilmeyen var mı acaba? Daha doğrusu kokusu bir yana, pastırmayı sevmeyen var mı? Kaşar peyniri, pastırma, mis gibi yeşil taze biber nasıl yakışırlar birbirlerine...Paçanga böreği mekanımda ara sıcaklar grubunun prensiydi adeta.
Bugün açma yufkayla yaptıktan sonra koca bir "keşke" geçti içimden. Keşke restoran mutfağımda açma yufkayla fırında pişirerek yapabilme şansım olsaydı. Ama bu restoran menülerinde mümkün olamayacak bir istek. Sadece fırında pişmesi 30-35 dakika sürüyor. Fritözde kızartılmış olanı da çok lezzetliydi. Açma yufkayla yapılanı daha da harika oldu. Üstelik kızartılmadığı için az yağlı oldu. Çalışıyorsanız bile bir gece önceden hazırlayıp, streçle sararak buz dolabında bekletebilirsiniz. Bir gün sonra sadece fırında pişirme işi kalır. Yufka açmayı bilmiyorsanız  baklava yufkası kullanıp yağda kızartmak yerine fırında pişirebilirsiniz.
MALZEMELER:
İç malzemeleri:
150 gram pastırma
2 adet yeşil taze biber
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Pastırma ve biberleri çok ince kıyalım. Kaşar peyniri ekleyelim.
Hamur Malzemeleri:
250 gram un
1 adet yumurta
7 gram tuz
10 gram çiçekyağı
75-80 gram su
Hamuru açmak için 100 gram un
1-Yukarıdaki malzemeleri karıştıralım ve 5 dakika hamuru yoğuralım. Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirelim. Yarım saat sonra 55-60 gram parçalara bölelim (bu hamurdan 5 adet beze çıktı). Hamur parçalarını yuvarlak bezeler yapalım, unlu tezgahta üzerini yine nemli bezle örterek 1 saat bekletelim.
2-Bezeleri önce merdane sonra oklava ile arada unlayarak 55 cm çapında açalım. Yufkayı dört parmak eninde uzun parçalara keselim. Fırça ile çiçekyağı sürelim. İçine harcı koyup muska şeklinde saralım.
3- Böreklerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim. Üstlerini çiçekyağı ile yağlayalım. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.

3 yorum yap:

Adsız dedi ki...

İftar için deneyeceğim. Daha önce hazır yufkayla yapıyordum.
Bakalım böyle nasıl olacak, tarif için teşekkürler.

kaminetto dedi ki...

Çok daha lezzetli olacağına inanıyorum. En azından kızartma yağı olmayacak. Afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

teşekkürler misafir için deneyeceğiz

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More