14 Şubat 2011 Pazartesi

Düdüklüde Soya Filizli Yeşil Elmalı Kereviz


Bugün pişirdiğim kereviz yemeği daha önce sizinle paylaştığım kereviz yemeğinden oldukça değişik bir reçete. Kereviz ekşiyi seviyor diye baharat olarak sumak kullanmak istedim. Kimyonu ve kişnişi de kerevize çok yakıştırırım. Yeşil ekşi elmanın da kerevize çok yakışacağını düşündüm. Soya filizinin değişik lezzeti ve yararları da saymakla bitmiyor. Patates, havuç ve bezelye kerevizin en yakın dostları olduğuna göre sonuç yine mükemmel diyorum. Kereviz severler gurubunda iseniz bu zeytinyağlı kereviz yemeğini en kısa zamanda pişirmelisiniz.
MALZEMELER:
3 adet kereviz
10 adet arpacık soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
75 gram soya filizi
100 gram bezelye
2 adet yeşil ekşi elma
50 gram rivyera zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kişniş
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Kereviz, havuç, patatesleri temizleyip doğradıktan sonra düdüklü tencereye yerleştirelim. Arpacık soğanların kabuğunu soyup bütün olarak kullanalım. Zeytinyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım. Kabuklarını soyduğumuz elmanın meyve oyacağıyla çekirdekli kısmını oyalım. Tencerenin en üstüne soya filizlerini ve ortası delik kalınca dilimlenmiş elmaları yerleştirelim. Bezelyeleri ekleyelim.
2- 100 gram sıcak su ile tuzu karıştıralım ve düdüklü tencereye dökelim. Bir adet limonun suyunu sıkıp tencereye ekleyelim.
3- Baharatlarını en üste koyalım ve düdüklü tencereyi kapatalım. Buharı çıktıktan sonra düdüğü indirelim. Kuvvetli fışlama sesinden sonra en küçük ocağın kısık ateşine alalım. 8 dakika sonra ateşten alalım. Düdüklü tencerenin içinde bekletmeden buharını çıkarıp tencerenin kapağını açalım (çünkü kapalı kaldığı sürece pişme devam ediyor ve sebzeler eriyor). Ilınınca servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More