12 Şubat 2011 Cumartesi

Mayonezli Yoğurtlu Kereviz Salatası


Kereviz sevmeyenlerin, kereviz olduğunu bile anlamadan hem de beğenerek yiyebilecekleri  bir meze salata. İçeriğine mayonez girince sanki meze sözü daha uygun oluyor. Mayonezsiz, sade yoğurtlusu daha salataya benziyor.
Kerevizi elma gibi kabuğunu soyup çiğ yiyebilirim. Bazılarının tahammül bile edemedikleri kokusuna bayılırım. Aslında yoğurt ve mayonezle yaptığım salatası gerçekten kerevizden yapılmamış gibi. Bu meze salatayı yaklaşık on beş yıl önce İzmir' de Necla adında öğretmen bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Kereviz salatasını her yediğimde aklıma Necla' nın sofrası geliyor. Kara lahanadan dolma yapıldığını da ilk kez ondan öğrenmiştim. Güzel anılar kalmış aklımda. Teşekkürler Necla Hoca...
Malzemeler ve Yapılışı:
İlk önce 100 gram kese yoğurdu ve 100 gram mayonezi cam bir kapta iyice karıştıralım. 2 diş sarımsağı tuzla ezip yoğurtlu karışıma ekleyelim. Orta boy 3 adet kerevizin kabuklarını soyalım. Kerevizleri rendenin büyük delikli kısmında tek yöne doğru rendeleyelim (aşağı yukarı rendelersek parçaları küçük oluyor). Rendelenen kerevizlerin kararmaması için rendenin haznesinde fazla biriktirmeden yoğurt ve mayonezli karışımın içine atıp kaşıkla karıştıralım. Bütün kerevizler rendelendikten sonra karışımı servis tabağına alalım. Üzerine kuru nane ve sızma zeytinyağı gezdirelim.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More