1 Şubat 2011 Salı

Portakal Kremalı Kedi Dili


Ankara müthiş soğuk. Öğle saatinde bile balkondaki su buz tutmuştu. Hayatımda ilk kez pencere camını silerken camın buz tuttuğunu gördüm. Yürüyüşe bile çıkılmıyor çünkü kaldırım taşları buz. Kaymak ve düşmek söz konusu...Evde sıkışmış kalmış gibi hissediyorum kendimi. Soğuktan olsa gerek uygunsuz saatlerde bile hepimizin canı tatlı istiyor.
Üstelik blogda yazdığım için sürekli değişik tatlar deneyip sizlerle paylaşmak istiyorum. "Portakallı Kremalı Kedi Dili"de böyle bir şey işte. Kolay ama oldukça lezzetli üstelik sunumu da güzel. Portakal sevmiyorsanız limon kullanabilirsiniz. Hele bitter çikolatadan yapılan ganajla son nokta konduğunda!!! Kendi üretimimiz çikolata sos , katkı maddesiz ve el emeği portakallı krema...Yazacak ne kaldı ki?
MALZEMELER:
350 gram süt
70 gram taze portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
15 gram un
20 gram mısır nişastası
100 gram toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya şekeri
5 gram nescafe
100 gram su
10 gram pudra şekeri
15 adet kedi dili
50 gram taze krema
50 gram bitter çikolata
YAPILIŞI:
1- Süt, nişasta, un, portakal suyu, yumurta sarıları, portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri iyice çırpalım. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ateşten almadan vanilya şekerini ekleyelim.
2- Krema ılınınca porselen güveçlere yarım kepçe krema koyalım.
3- Nescafe, pudra şekeri ve ılık suyu karıştıralım. İkiye böldüğümüz kedi dili bisküvileri bu karışımda ıslatıp kremanın üzerine dik olarak yerleştirelim (her kaba 6 adet yarım kedi dili bisküvisi yerleştirdim).
4- Kalan kremayı bisküvilerin üzerine dökelim.
5- Taze kremayı çelik soslukta ısıtalım. Kaynama noktasına gelince ateşten alıp çikolatayı eriyinceye kadar karıştıralım.
6- Erimiş çikolatayı krema ve bisküvilerin üzerine gezdirelim. Buzdolabında soğutup servis yapalım. Afiyet olsun.


 Bu da Ankara'nın bugünkü durumu. Sadece camdan bakmakla yetinmek gerekiyor.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More