15 Şubat 2011 Salı

Kremalı Hellim Peynirli Bolonez Fettuccine



Bolonez sos ile birlikte, iki değişik şekilde servis yapılmış spagetti ve fettuccine makarnalarını arka arkaya tariflemek ve resimlemek istedim. İlki beyaz spagetti üzerine bolonez sos ve kaşar peyniri şeklindeydi. Şimdiki sunumu ise daha değişik.
Makarna haşlanırken buzu çözülmüş olan bolonez sosu tavaya koyarak kaynatalım. Bir paket Fettuccine için 200 gram bolonez sos yeterli geliyor. Kaynayan sosa 100 gram taze krema ekleyelim. Haşlanma süresi dolan fettuccineyi süzelim ve sudan geçirmeden sosun olduğu vog tavaya aktaralım. Bir iki kez tavayı sallayarak sos ve makarnanın karışmasını sağlayalım. Küçük bir tavayı az kızdıralım. Bir çay kaşığı rivyera zeytinyağı ekleyelim. Geceden suda beklettiğimiz hellim peynirini şerit şeklinde doğrayarak kızartalım (hangi marka olursa olsun 10-12 saat ıslatmadan hellim peynirinin tuzu çıkmıyor). Tabağa aldığımız fettuccinenin üzerine kızarmış hellim peynir dilimlerini yerleştirelim.  
Fettuccinenin haşlama süresi diğer makarnalara oranla daha kısa. Orijinal İtalyan Fettuccine olduğu için üzerinde haşlama süresi için altı dakika yazıyor. Çünkü İtalyanlar daha az haşlanmış makarna kullanıyorlar. Ben 8 dakika haşladım. Tam bizim damak lezzetimize göre haşlanmış oldu. Fettuccine yumaklar şeklinde paketleniyor. İtalya' da kuş yuvası deniyor bu yumaklara. Fettuccinenin erişte benzeri bir lezzeti var.
Bolonez sosun iki değişik sunumunu aktarmaya çalıştım sizlere. Hangi sunumu beğeniyorsanız onu kullanmalısınız. Afiyet olsun.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More