17 Şubat 2011 Perşembe

Fırında Muz Kızartma


Bu tarif de yaklaşık üç aydır yapılacaklar listesinde beklemekteydi. Başlık olarak "Muz Kızartma" yazılmıştı. Tarifin sonunda "yağda veya fırında kızartılabilir" notunu görünce fırında pişirmeye karar verdim. Reçeteyi verenin bu açıklamayı yapması, yani "veya" sözcüğünü yazması bana göre her iki pişirme yöntemini de denemiş olduğu anlamına geliyor. "Fırında Muz" tarifini uygulayıp yedikten sonra, kadınbudu köfte benzetmesini yaptım. Kadınbudu köfte mutlaka yağda ve yumurtaya bulanarak kızartılmasına rağmen, kimseden fırında pişirerek yemek isteği ve talebi olmaz. Çünkü o köfte öyle yenir. Bence bu muz kızartma tatlısı da yağda kızartılarak yapılmalıydı. Tadının aynı olacağı muhakkak. Fakat fırın, sosun üzerini kızartmasına rağmen muzu yumuşattı. Gerçi çok lezzetli bir sos, vanilyalı dondurma da çok yakıştı. Bunca söze rağmen yine de sizlerle paylaşmak istedim. Bir kez daha aynı malzemelerle çiçekyağında kızartarak denemek ve sizlere aktarmak istiyorum

MALZEMELER:
3 adet yumurta
50 gram toz şeker
50 gram hindistan cevizi
6 adet muz
1 adet limon suyu
Vanilyalı dondurma
YAPILIŞI:
1- Yumurtaların ak ve sarılarını ayıralım.
2- Yumurta sarılarını şekerin yarısını ekleyerek mikserle çırpalım. Yumurtaların rengi yaklaşık 5 dakika sonra beyaza dönünce hindistan cevizini ekleyelim. Blender kullanarak krem kıvamına getirelim.
3- Yumurta aklarını başka bir kapta mikserle çırpmaya başlayalım. Yumurta akları koyulaşınca şekerin diğer yarısını azar azar ekleyerek çırpmaya devam edelim.
4- Hindistan cevizli karışımı köpük olan yumurta akları ile tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.
5- Muzların kabuğunu soyup limonlu suya yatıralım ve yarım saat bekletelim. Limonlu sudan çıkardığımız muzları yumurtalı karışıma bulayıp fırın tabağına alalım. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
6- Fırından çıkarıp soğuttumuz kızarmış muzları vanilyalı dondurma ile servis yapalım.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More