20 Şubat 2011 Pazar

Pişirme Poşetinde Soya Soslu ve Susamlı Somon



Ben balık yemiyorum diye dolayısıyla evde de pişmiyor (du). Bugün şeytanın bacağını kırarak oğluşuma ve eşime somon balığı pişirmeye karar verdim. En zararsız ve kokusuz olabilecek pişirme yöntemi "pişirme torbası"nda olur diye düşündüm. Gerçekten tabaklar, çatallar, maşa, su bardakları defalarca tarafımdan koklandı. Fakat balık kokusu yok...
Rahmetli babam haftada beş gün eve balık getirirdi. Hem de temizlenmeden. Nasıl balık balık kokardı mutfağımız. Anacığım ara ara sessizce söylenirdi ama yine de birşey demeden ayıklamaya başlardı. Ben hiç yemezdim. Balık seven birisiyle asla evlenmem derdim. Gerçekten eşim de balık sevmiyor. Daha doğrusu bunca yıldır evimizde iki kez balık pişmiştir. Yani bugün benim için milat. Ama patateslerinden bile sosun ne kadar lezzetli olduğu anlaşılıyor. Susam müthiş bir lezzet katmış. Kısacası sosuyla birlikte çok güzel piştiğine karar verildi. Hem kolay hem de kokmadan somon balığı pişirmek istiyorsanız denemelisiniz.
MALZEMELER:
2 dilim somon (toplam 510 gram)
2 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı çiçekyağı
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı susam
Karabiber, acı pul biber
4 adet patates (elma dilimi doğranmış)
2 adet taze paprika biber
Soya sosu tuzlu olduğundan tuz koymadan pişiriyoruz.
Hazırlanışı:
1- Bir adet pişirme poşetine bir tatlı kaşığı un koyalım. Torbanın ağzını kapatıp unu her tarafa bulaştıralım. Fazla unu dökelim.
2- Yayvan bir kapta susam dışında tüm malzemeleri karıştıralım.
3- İki dilim balığı ve kabukları soyulup elma dilimi doğranmış patatesleri sosun içinde 10 dakika bekletelim.
4- Pişirme poşetini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine koyalım. Balıkları, patatesleri ve boylamasına kesilmiş biberleri poşete düzgünce yerleştirelim.
5- Ellerimizin kuru olmasına dikkat ederek susamı balık dilimleri ve patateslerin üzerine dökelim. Bağlama çubuğuyla poşeti bağlayalım. Toplu iğneyle 5-6 yerden delelim.
6- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında bir saat pişirelim. Afiyet olsun.

1 yorum yap:

Lina dedi ki...

blogunuz yeni keşfettim. Somon balığı çok yemek isterdim hep, ama bugüne kadar pişirmeye beceremedim. bu tarifi denedim, gerçekten çok lezzetli oldu.Somonu pek beğenmeyen eşim bile çok beğendi. çok tsk Kaminetto!

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More