Yeşil kabak ve brokolinin birlikte piştiği çorbanın biraz duru olabileceğini düşündüğüm için makarna ekleyerek koyulaştırmak istedim. Un kavurmak istemediğim için makarnayı tercih ettim. Haşlanan makarna kokusu ve lezzetinin çorbaya değişiklik katacağını düşündüm. Gerçekten hem yoğun bir kıvam oldu hem de haşlanmış makarna lezzeti vardı. Soğuklarda çorba içimizi ısıtıyor. Bizim ara öğünlerde bile tercihimiz çorba...Brokoli ve yeşil kabak severler hemen mutfağa. Düdüklü tencerede o kadar çabuk pişiyor ki! İş sebzeleri yıkamak ve doğramak. Gerisini zaten düdüklü tencere ve blender yapıyor.
MALZEMELER:
100 gram makarna
150 gram brokoli
300 gram yeşil kabak
1 adet kuru soğan
10 gram tuz
35 gram çiçekyağı
15 gram tereyağ
1400 gram sıcak su
YAPILIŞI:
1-Tüm malzemeleri düdüklü tencerenin içine koyalım. Sıcak suyu da ekleyip karışımın kaynamasını bekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
2- Su kaynadığı için buhar hemen çıkıyor. Tencerenin düdüğünü indirip 15 dakika pişirelim.
3- Karışımı blenderden geçirip afiyetle yiyelim.
1 yorum yap:
Bol sebzeli ve çok sağlıklı değişik bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder