20 Kasım 2010 Cumartesi

Yumurtalı Göçmen Çökeleği




Köyden çökelek gelir de ben dururmuyum? Önce taze soğan  ve bahçe biberlerini ince ince doğradım. Çok az zeytinyağı koyduğum tavada beş dakika kavurdum. Kabukları soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış iki adet domatesi de ekledim. Domatesler suyunu çekince çökeleği ilave ettim (tavada ezmek zor olduğundan önceden iyize ezdim çatalla). Pişen malzemeler ve çökelek karışınca dört adet yumurta kırdım. Yumurtaların çok pişmiş halini sevmediğim için akları pişince ocağı kapattım. Sarıları lop olarak pişmiş yumurta çok güzel görünmüyor bana.Taze nane yaprakları ekleyerek servise sundum. Bol proteinli harika bir sabah kahvaltısı oldu.


0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More