9 Kasım 2010 Salı

Ispanaklı Ve Kremalı Krep

Dün yaptığım kreplerin yarısını ıspanaklı krep yapabilmek için ayırmıştım. Derin dondurucuda soğansız kavrulmuş ıspanak vardı. Bu tarifle yapılan hamurdan sekiz adet krep çıkıyor. Ispanak ile beşamel sos birleşimi ağır oluyor diye mayaladığım kremayı, rendelenmiş kaşar peyniri ve  ricotta peyniri kullandım.
Şimdi kreplerimizi nasıl yapacağımıza geçelim.
Krepleri yine yağlı kağıt serilmiş tepsilere yerleştirelim. Yarısına, ıspanaklı ve peynirli krema karışımını ve kaşar peyniri rendesini koyalım. Krebi kapattıktan sonra üzerine bolca kaşar peyniri döşeyelim. Ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırının en üst rafında peynirler kızarıncaya dek pişirelim. Afiyet olsun.
İki krep yapımında da piştikten sonra dayanamayıp hemen yediğimiz için, kızarmış durumlarının fotoğraflarını çekemiyorum.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More