MALZEMELERİ:
3 Yumurta
175 gram toz şeker
225 gram un (sinangil normal un kullandım)
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
7 gram kabartma tozu
1 armut
1 elma
1 mandalin
1 portakal
2 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı damla çikolata
2 çorba kaşığı toz badem
Üstü için pudra şekeri
YAPILIŞI:
1- Yumurta ve şekeri beş dakika çırpalım.
2- Margarini küp küp doğrayarak şekerli yumurtaya ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
3- Un ve kabartma tozunu karıştıralım, hamura ekleyip tahta kaşıkla un görünmeyinceye dek karıştıralım.
4- Hamuru 25x25 çapında yuvarlak veya 25x25 kare tepsiye dökelim. Temizlenerek ince ince dilimlenmiş tüm meyveleri hamurun üzerine yerleştirelim. Meyvelerin üzerine toz badem ve cevizi serpelim. En üste damla çikolatayı yerleştirelim.
0 yorum yap:
Yorum Gönder