MALZEMELERİ:
350 gram kuru fasulye(reis marka kullandım)
150 gram kuru soğan
135 gram yuvarlak dilimlenmiş sucuk
4 adet içi çıkmış boydan ikiye bölünmüş yeşil biber
3 adet kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tatlı toz biber
500 gram su
5 gram tuz
yarım adet kesme şeker
YAPILIŞI:
1- Kuru fasulyeyi geceden soğuk suyla ıslatalım. Sabah suyunu süzüp, yıkayalım ve tencerede su kaynadıktan sonra 5 dakika daha haşlayalım. Ocağı kapatıp bir su bardağı soğuk su dökelim, iki dakika sonra süzgüye dökelim.
2- Düdüklü tencereye yarım çay bardağı rivyera zeytinyağını koyup doğradığımız soğanları ekleyelim. 4 dakika kavurup sucuklarımızı ekleyelim ve 4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
3- Yeşil biberlerimizi ekleyelim ve bir iki dakika sonra tencerenin ortasını havuz gibi açalım, salça ve toz kırmızı biberi de katarak ortada 3 dakika kavuralım.
4- Domatesleri ekleyelim, kuru fasulyeyi, tuzu, kesme şekeri ve suyu(ben 1 çay kaşığı kuruttuğum reyhan ve kekiği de ekledim), da katarak düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, düdüğü dik duruma getirelim. Buhar çıkmaya başlayınca düdüğü indirip sesin kuvvetli fışlamasını bekleyelim. Hem saati 15 dakikaya kuralım hem de ocağın altını kısalım. Ocağı kapattıktan sonra eğer düdüklüde bırakıp açmazsanız, çok piştiyse kuru fasulye daha da hamur olacaktır. Bu nedenle ben ocağı kapattıktan 2 dakika sonra tencerenin buharını yavaşça boşaltıp, açıyorum kapağını. Az pişmişe her zaman çözüm oluyor çünkü. Afiyet olsun.
0 yorum yap:
Yorum Gönder