Pirinç pilavı yapmaya karar vermişken malzemelerin hepsinin az az torbaların dibinde kaldığını gördüm. Ben de karışık pilav yapmaya karar verdim. Sonuçta hepsinin ayrı ayrı pilavları olabiliyor. Sadece su çekme oranları değişik. Bu nedenle bulgura iki ölçü su, pirinç ve arpa şehriyeye bir buçuk ölçü su tarttım. Çok da güzel oldu. Mutfağımda yarım kalan malzemeleri değerlendirdiğim zaman pişirdiğim yemek daha bir lezzetli geliyor.
MALZEMELERİ:
135 gram pilavlık bulgur
400 gram pirinç (yarım saat ılık suda tuzla bekletilmiş)
130 gram arpa şehriye
1 çay bardağı çiçekyağı
1 çay kaşığı tuz
2 adet paprika biber
2 adet taze soğan
1 çay kaşığı kurutulmuş dereotu
1çay kaşığı kurutulmuş maydonoz
135X2 su = 270 gram bulgur için
400X1,5 su = 600 gram pirinç için
130X1,5 su = 195 gram arpa şehriye için
YAPILIŞI:
1- Çelik tencerede çiçekyağını az kızdırıp ince doğranmış taze soğan ve paprika biberleri ekleyelim. Üç dakika kavurup arpa şehriyeyi ekleyelim. Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim.
2- Suyu ilave edip kaynamasını bekleyelim. Su kaynayınca yıkanıp süzülmüş pirinci ve bulguru ekleyelim.
3- Tuz, dereotu ve maydonozu da ekleyip 5 dakika göz göz olmasını bekleyelim. Ateşi iyice kısıp 10 dakika demlendirelim. Ocağı kapattıktan bir süre sonra pilavımızı yanlardan ortaya doğru karıştıralım.
0 yorum yap:
Yorum Gönder