19 Ocak 2011 Çarşamba

Hindi Bonfileli Quesadilla



Bence quesadilla  tortilla ekmeği ve salsa sosu dışında çok tanıdık bir lezzet, çünkü siyah fasulye alışık olduğumuz bir tat. Fakat, kişnişe o kadar da alışık olmayabiliriz. Ankara' da oldukça bilinen bir yeşillik. Hemen her markette taze kişniş bulabiliyorum.
Quesadillanın lezzeti dürüm ve acılı lahmacuna benziyor. Hatta bana göre bizimkiler daha bile güzeller. Ama mutfakta yeni tatları denemek gerekiyor. Ben de değişik ülke mutfaklarının en sevilenlerini yapmak ve sizlerle paylaşmak istedim.
Qeesadilla Meksika mutfağına özgü bir yiyecek. İçi tamamen yaratıcılığa kalmış. En büyük özelliği tabi ki tortilla ekmeği. Mısır unundan yapılanı ve hafif sarımsı olanı makbulmüş.
Benim kullandığım tortilla ekmeği dokuz aetlik paketler halinde bir Türk firması tarafından üretilmiş.  Ekmeklerin çapı 25 cm ve buğday unundan üretilmiş, fakat sonradan farkettim ki emülgatör kullanılmış. Bile bile lades ancak bu kadar olabilir. Bu ilk ve son kez hazır tortilla ekmeği alışım. Üstelik bir adet tortilla ekmeği 69 gram. Benim  yoğurduğum ve oklavayla açtığım gül böreklerin bir bezesi 60-65 gram geliyor. Hamuru 25 cm çapında açtıktan sonra krep tavasında gözleme gibi pişireceğim.
Yine de bu akşam yaptığım "Hindi Bonfileli Quesadilla" iç malzemesi ve salsa sosuyla birleştikten sonra muhteşem oldu. Meksika mutfağını seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
4 adet tortilla ekmeği
300 gram hindi bonfile (straganof doğranmış)
1 adet sarı California biber (ince doğranmış)
1/2 kırmızı California biber (ince doğranmış)
1 adet beyaz kuru soğan (piyaz doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
Taze kişniş (çok ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı rivyera zeytinyağı
100 gram haşlanmış siyah kuru fasulye
Tuz, karabiber ve acı pulbiber
Salsa sos için buraya bakınız.
YAPILIŞI:
1- Tavayı kızdıralım, zeytinyağını ekleyelim. Ardından hindi etlerini tavaya koyup kavurmaya başlayalım. Beş dakika sonra soğan, biberler ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim. On dakika sonra siyah kuru fasulyeleri ekleyelim. Fasulyeler ısındıktan sonra tavayı ateşten alalım.
2- Hindili içi hazırlarken diğer ocakta salsa sosu hazırlayalım.
3- Tortilla ekmeklerini tezgaha koyalım. İçine salsa sos sürelim ve spatulayla düzeltelim. Hindi etli içten koyalım. Ve tortilla ekmeklerini ikiye katlayalım.
4- Krep tavasını ocağa koyalım ve ısınmasını bekleyelim. Kağıt peçeteyle tavayı yağlayalım. İkiye katladığımız tortilla ekmeklerini spatulayla tavaya alalım ve iki yüzünün de kızarmasını sağlayalım. Kızaran tortilla ekmeklerini ekmek tahtasında üç eşit üçgen şeklinde keselim. Limon dilimleri hazırlayalım. Üzerine salsa sos gezdirip servis tabaklarına alalım.
5- Tavadan aldıktan sonra kesilen tortilla ekmeklerine sos sürülmeden de servis yapılabiliyor. Küçük sosluklarla tabağın ortasında servis yapılabiliyor.




0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More