31 Ocak 2011 Pazartesi

Havuçlu Brokoli Çorbası


Bu soğuklarda sıcacık çorbalar sofralarımızın olmazsa olmazı. Pişirdiğimiz çorbalardaki malzemeler sınır tanımıyor. Brokoli çorbasını çok seviyoruz, bambaşka bir lezzet. Ama her öğünde bildik çorba yememek için değişik bir lezzet denemek hoşuma gidiyor. Bu denemelerde brokolinin havuçla çok yakıştığını da görmüş oldum. Bir de sütlü ve yumurtalı terbiye ile çorbam "kremalı çorba" kıvamına dönüşüverdi. Bu iç ısıtan çorbayı çok beğeneceğinizi düşünüyorum.

MALZEMELER: 
300 gram brokoli
200 gram  havuç                                                                            
1 adet kuru soğan
50 gram çiçekyağ
25 gram tereyağ
10 gram tuz
Karabiber (tuzlukla)
900 gram sıcak su
20 gram un
1 adet yumurta
75 gram süt
YAPILIŞI:
1- Tencereyi az kızdıralım. Yağları eritip un ve kuşbaşı doğranmış soğanı ekleyerek 5 dakika kavuralım.
2- Doğranmış brokoli ve havuçları da ekleyelim. Üç beş kez karıştırdıktan sonra su, tuz ve karabiberi ekleyelim. Çorba kaynadıktan sonra ateşi kısarak yarım saat pişirelim. Karışımı blenderden geçirelim.
3- Yumurta sarısını çırpalım, sütü ekleyerek sütle birlikte çırpmaya devam edelim.
4- Tencereyi ateşten çekelim yumurtalı sütü ekleyerek iyice çırpalım. Tencereyi tekrar ateşe alıp kaynatmamaya özen gösterinceye kadar ateşte tutalım.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More