27 Eylül 2010 Pazartesi

Gazozlu Kek




Bu kekin tarifi 35 yıldır tarif defterimde bu günü bekliyormuş. Çok sevdiğim Ringo Sevim dediğimiz canım Sevim abla nın benden başkası güzel yapamıyor dediği kek. İçinde hem yağ hem de kabartma tozu yok, gazoz kabartma tozu ve yağın görevini görüyor. Ben bugün yaptım ve çok güzel oldu. Siz de denerseniz çok beğeneceksiniz.


MALZEMELER:
1 adet küçük uludağ gazoz
5 yumurta
250 gram toz şeker
350 gram un(sinangil normal un)
1 paket vanilya
1limon kabuğu rendesi
15 gram kuş üzümü
25 gram damla çikolata
10 gram hindistan cevizi
3 gram tarçın
30 gram sultaniye kuru üzüm
3 adet kuru kayısı
1 adet kuru incir

YAPILIŞI:
Yumurtaları bir kapta mikserle 3 dakika çırpalım, sonra şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpmaya devam edelim. Gazozu dökelim(biraz fazla köpürüp kabarıyor). Tahta kaşıkla 2-3 tur karıştıralım ve unu ekleyelim. karıştırmaya devam edelim, köpürmesi geçince tüm malzemeleri ekleyerek karışımı kıvamlı bir hale getirelim ve kek kalıbına boşaltalım. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirelim. Fırın farklılıklarından ötürü yine de hamura bıçak batırarak pişme durumunu kontrol edelim(bıçağa hamur yapışmaması gerekiyor). Bir denemeden sonra pişme süresini ayarlayabiliriz. Afiyet olsun...

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More