25 Eylül 2010 Cumartesi

Elmalı Pay

HAMURU:
240 gram un (sinangil normal un )
100 gram margarin
60 gram pudra şekeri                                                                                                    
1 paket kabartma tozu                                                       
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 yumurta
DOLGU MALZEMESİ:
3 adet ekşi yeşil elma
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı kırık ceviz
YAPILIŞI:
1-Dışarda yumuşamış margarini küçük parçalara bölüp, tüm hamur malzemelerini önce kabın içinde karıştıralım. Sonra da  un serpilmiş tezgahta  toplam beş dakika yoğuralım. Streç folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
2- Dolgu malzemesini hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Üstlerine bir avuç toz şeker serpip kaşık değdirmeden kısık ateşte pişirelim (tencereyi sallamak yeterli oluyor). Ocağı kapatıp tarçınını serpelim.
3- Hamuru dolaptan çıkarıp 3/2 sini unlanmış tezgahta merdane ile açalım ve tart kalıbına koyup, kenar fazlalıklarını üstten merdane ile keselim.
4- Dolgu malzemesini içine yerleştirelim, üzerine cevizi serpelim. Ayırdığımız hamuru merdane ile açıp, hamur ruleti ile ince şeritler halinde keselim ve kafes şeklinde yerleştirelim (şeritleri biraz bol bırakalım).
5- 180 derece ısıtılmış fırında alttan ikinci gözde ızgara telinin üzerinde 25-30 dakika pişirelim. Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyip, çay süzgüsüyle pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun...

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More