25 Eylül 2010 Cumartesi

Emine Teyzemin Sirkeli Tuzlu Kurabiyesi

Bu tarifi 1982 yılında anneannemin Söke'li komşusu Emine Teyze'den almıştım. Yıllardır yapıyorum. Hem çok kolay hemde çok başarılı bir tarif.

MALZEMESİ:
250 gram margarin
1 kahve fincanı sirke(küçük fincan olmalı tarif eski çünkü)
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı içine
bir yumurta beyazı üstüne
1 çay kaşığı karbonat(ben bazen kabartma tozu kullanıyorum)
Aldığı kadar un(ele yapışmayan bir hamur,kulak memesi kıvamı denilenden)
üzeri için susam veya çörekotu

YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım ve hamuru buzdolabında yarım saat bekletelim. Sonra merdane ile açıp küçük kalıplarla keselim. Kalıbımız yoksa çay bardağınla yarım ay şeklinde kesebiliriz. Küçük kalıplarla iki tepsi kurabiye çıkıyor. Üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp susam veya çörekotu serpelim.180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.





0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More