24 Eylül 2010 Cuma

Supangle


 Şimdi yazdığım yazı tarihi 6 Kasım 2010. Ama supangle tarifini blogumun ilk günü olan 24 eylül 2010 da yazmıştım ve fotoğrafını çekememiştim. Çekmiştim de rezil bir görüntü olmuştu. Bugün yine sıra geldi supangle' ye. Benim en kıymetli reçetelerimden birisi. Çünkü ben de ailemde çok seviyoruz supangle' yi.
İki yıl önce gittiğim özel kursta (Chef's Mutfak Atölyesi) öğrenmiştim gerçek anlamda tatlılar yapmayı. Çünkü ben yemekçi bir aşçıydım. Tüm gelişimimi yemek üzerine yapmıştım. Kendime ayırdığım onbeş günlük kurs zamanı için, yine kendime teşekkür ediyorum zaman zaman.
Bir işi öğrenecekseniz  mutlaka ustasından teknikleriyle öğrenmelisiniz.
Bakıldığında pahalı bir tarif gelse de, iyi bir yerden yediğimiz bir tek supangle' ye ödediğimiz bedel kadar masrafı var, mantıklı düşünürsek.
Evde yapılan gerçek bir lezzet diye düşünüyorum. Artık kuvertür çikolata bulmak daha kolay çünkü. Mutlaka evde denemelisiniz bu harika tatlıyı.
MALZEMELERİ:
1 kg süt
120 gram un
30 gr kakao
250 gr toz şeker
300 gr  kuvertür bitter çikolata
50 gr tereyağ
2 paket vanilya
Altı için kek
YAPILIŞI:
1- Un, kakao, şekeri harmanlayarak, 1 kg soğuk sütü ekleyelim, Orta ateşte devamlı olarak çırpma teliyle karıştıralım. Kaynayınca ocaktan alalım. Tereyağ ve bitter kuvertürü ekleyip, çikolata eriyinceye dek  karıştırmaya devam edelim. En son vanilyayı ekleyelim.
2- Kabuk bağlamaması için soğuyuncaya kadar arada karıştıralım.
3- Kaselerin altına dilim kek yerleştirelim.
4- İyice soğuyunca krema torbalarına koyalım, tırtıklı ucunu takarak kaselere boşaltalım.
5- İsteğimize göre ceviz, antep fıstığı veya bademle süsleyelim.













3 yorum yap:

ALİ MUSTAFA YILMAZ dedi ki...

Merhaba Nalan Hanım,

Sitenizi yakından takip ediyorum, birbirinden güzel tariflerinizi denemek için can atıyorum. Daha önce hiç spangle yapmadım ve kuvertür çikolata kullanmadım. Buradaki tarifte kuvertürün tadı çok önemli galiba. Siz hangi marka kuvertür çikolata kullanıyorsunuz ve ben nereden temin edebilirim.

Teşekkürler,

kaminetto dedi ki...

Merhaba Ali bey, Elit marka kuvertür kullanıyorum. Puratos şirketi Belçika Belcolade ve Carat marka çikolata getiriyor artık. Keşke onları kullanma şansımız olsa. Türk malı olarak Elit en iyilerden. Kuvertür çikolatalar 2,5 kg ambalajlarda. Profesyonel kullanım için hem ekonomik hem uygun. Yanılmıyorsam elit 2,5 kg lık ambalaj 35 lira gibi. Kilosu 13 lira oluyor herhalde. Bitterde % 70 yazan en uygunu. Yani 70 çikolata ve çikolata özü, 30 şeker, vanilya özü olan. %99 yazan hiç şekersiz bitterdir. Bakıng çikolata deniyor. Örneğin büyük marketlerde 400 gramlık Tablorene sütlü çikolata bulunuyor. Çok sıkışınca alıyorum. Ama kilosu 19 liraya geliyor. Metro grosmarketten alıyorum elit çikolatayı. Sütlü, fildişi ve bitter çeşitleri var. kakaoyu da elit marka ve bitter olanını kullanıyorum. Umarım yardımcı olabildim.

ALİ MUSTAFA YILMAZ dedi ki...

Çok yardımcı oldunuz, en kısa zamanda önerdiğiniz kuvertürü alıp, bu güzel tarifinizi deneyeceğim...

Çok teşekkürler

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More