MALZEMELERİ:
250 gram kırık ceviz
90 gram bitter kuvertür
30 gr margarin (teremyağ kullandım)
32 gram un
2 gram kabartma tozu
1 yumurta
100 gram damla çikolata
3 gram türk kahvesi
YAPILIŞI:
Kuvertür çikolatayı ve damla çikolatayı bitter almayı tercih ediyorum. Sütlü olanı, browni ve supangle de kullanamıyorum. Elit marka alıyorum.Buzdolabına koymuyorum.Kuvertür çikolatada %70 yazmasına dikkat ediyorum. Metro grosmarketlerde bulunuyor.
1- Margarini ocakta eritelim,ocaktan alıp kuvertür çikolatayı içine atıp sadece tatlı yapımında kullanılan tahta
kaşıkla devamlı karıştırarak eritelim(yemeklerde kullandığımız tahta kaşıklar, tatlılara kokusunu bırakıyor, iyi sonuç alınamıyor o yüzden).
2- Eriyen malzemeye diğer malzemeler ekleyelim, yumuşak hamur olacağı için,yarım saat dolapta bekletelim. Hamuru dolaptan almadan ellerimizi dondurucuda soğutalım,avuç içimiz sıcaksa hamur hemen kendini salıyor. Meşe büyüklüğünde veya ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye sıralayalım(kolay şekil alan bir hamur değil, hamurun hepsini dolaptan çıkarmayııp, einizdeki hamur bittikçe devamını alabiliriz). 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirelim.
3- Fırından çıkınca çok yumuşak oluyor ve içindeki çikolata soğudukça kıvam alıyor, ve kıtır kıtır oluyor
0 yorum yap:
Yorum Gönder