Bu tarifimi de kursta öğrendim .Ben mekan çalıştırdığım için özel kurs almıştım.Amatörlerin gittiği kurslar sekiz on kişilik oluyor ve hergün olmuyor.Ben on gün teke tek hocayla çalışarak aldım bu kursu ve hepsinis atma şansını elde ettim.bu nedenle tariflerime güvenebilirsiniz.
Malzemesi:
100 gram rivyera zeytinyağ
62,5 gram margarin
1 yumutra sarısı
5 adet zar şekinde doğranmış kuru incir
100 gram kırık ceviz
10 gram kabartma tozu
100 gram toz şeker
212,5 gram un (sinangil normal un)
Yapılışı:
Margarin dışarda bekletilmiş olmalı,incir ve ceviz dışında tüm malzemeleri yoğuralım,sonra incir ve cevizi de ekleyelim karışıma.Karışımı streç folyoda 20 dakika buzdolabında bekletelim.Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kağıt yada silpat serilmiş tepside 170 derece ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirelim.Afiyet olsun.
24 Eylül 2010 Cuma
İncirli Cevizli Kurabiye
17:32
kaminetto
0 yorum yap:
Yorum Gönder