28 Eylül 2010 Salı

Hardal Rulo Sos

Restoranlara yemeğe gittiğimizde özellikle tavuk şnitzel siparişi verdiğimizde,gelen serviste garnitürlerin yanısıra şnitzelin üzerine limonla birlikte sucuk kalınlığında hadal kalıbı gelir ya;
İşte o hardalın tarifini vermeye çalışacağım şimdi.

MALZEMELERİ:
165 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
10 gram sızma zeytinyağı
70 gram hardal
Tuzlukla serpilmiş tuz ve karabiber
2 gram kekik

Tüm malzemeleri borcamda karıştıralım(ben bir kullanımlık eldivenle yapmayı tercih ediyorum,çünkü karıştırıcıya çok yapışıyor. Hem de yıkanınca hardalın rengi kalıyor). Önce çatalla ezip sonra eldivenle karıştırabiliriz. Sonra  tezgaha dikdörgen şekilde folyo kağıt serelim. Karışımı tatlı kaşığıyla folyo kağıt üzerine dökelim. Sucuk kalınlığında rulo yapıp, uçlarını bağlayalım ve derin dondurucuya kaldıralım. Tavuk şnitzel veya ızgara dana bonfile üzerinde keyifle kullanabiliriz( kesme tahtasının üzerinde folyonun ucunu açarak sucuk dilimi gibi keserek, etlerin üzerine limon dilimiyle birlikte servis edelim).
Hardal tutkusu olanlara dijon marka hardal almalarını öneririm. Uzun zaman kullanabileceğiniz bu sosu deneyeceğinizi umuyorum. 
Dijon hardal ile bilgilerimi paylaşmak istiyorum sizlerle.

İlk kez Paris'in güneydoğusundaki Dijon şehrinde 1856 yılında üretilmiş. Hardal tohumlarını sirke yerine koruk la ezince daha güzel bir lezzet çıkmış. Dijon hardalının ünlü olmasının nedeni topraklarının potasyum açısından zengin olmasıymış. Ama bugün dünyadaki hardalın hemen hemen tamamını Kanada üretiyormuş. Dijon da potasyumu kuvvetli toprakları nedeniyle üzüm ekimine yönlenmiş. Bugün hala Dijon merkezinde hardal üretimine devam eden dükkan varmış. Üç çeşit hardal tohumu baharat olarak kullanılıyormuş. Kahverengi tohumları köri yapmak için başka baharatlarla karıştırılıyormuş(köri nin hardalla yapıldığını bende yeni öğrendim).

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More