24 Eylül 2010 Cuma

Krep Hamuru


MALZEMESİ:
70 gram iyi su
247,5 gr süt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
142,5 gram söke tam buğday unu
25 gram çiçekyağı
Bu krep hamurundan sekiz adet krep çıkıyor. Tavaya ne kadar hamur dökeceğimizi kestiremiyorsak ilk kez yaparken hamuru tartıda tartıp toplam ağırlığı sekize bölersek tam ölçüyü de bir kepçeyle ölçülersek bir sonraki krep yapışımızda hiç zorluk çekmeyiz.
YAPILIŞI:
Önce yumurtayı 4 dakika çırpalım. Un ve tuzu en sonra ekleyip yarım saat kadar buzdolabında bekletelim. İyi krep yapmak istiyorsam mutlaka krep tavam olmalı diyenlerdenim. Tavayı  ateşe koyarken yanında da içinde sıvı yağ olan fincan bulunduralım lütfen. İlk önce kağıt peçete ile tavayı yağlayalım. Bir iki dakika tava ateşte kızdıktan sonra , tavayı ateşten çekip, kepçeyle hamuru tavanın göbeğine dökelim, tavayı elimizde çevirip hamuru yayalım tavaya, kısık ateşte tavayı ileri geri hareket ettirelim, biraz sonra sapına vurarak yapışmasını engelleyelim. (sanki tokmağa vuruyormuş gibi sağ elimizin yumruğuyla sapına, tavaya doğru bir iki kez vuralım) Sonra öbür yüzünü kızartalım. Birkaç kez denedikten sonra çok rahat çevirebildiğimizi görüyoruz. Soğuduktan sonra streçle buzdolabında üç gün dayanıyor.Afiyet olsun.

0 yorum yap:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More