26 Ocak 2011 Çarşamba

Nohutlu Arpa Şehriye Pilavı


Kavrulmuş arpa şehriye pilavını hepimiz çok seviyoruz. Bu pilavda bir gün önce pişirdiğim nohut yemeğinden ayırdığım haşlanmış nohutu ve çok az kalan erişteyi de kullanmak istedim. Makarna ve şehriyeyi kavurarak pişirmeyi rahmetli kayınvalidemden öğrenmiştim. Hele tereyağ ve çiçekyağı karışımıyla kavrulunca mis gibi kokuyor. Ölçüleri gramla verdiğim  için pilavın lapa gibi olma durumu söz konusu olamaz. En kısa zamanda minik bir mutfak tartısı edinmeniz ve tarifimi denemeniz temennisiyle.

MALZEMELER:
52 gram yağ (tereyağ ve çiçekyağı karışımı)
600 gram arpa şehriye
125 gram erişte
150 gram haşlanmış nohut
1600 gram sıcak su
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Çelik tencereyi az ısıtıp yağları ekleyelim. Yağlar eriyince arpa şehriye ve erişteyi ekleyip kahverengi oluncaya kadar önce harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kavuralım.
2- 1400 gram suyu kaynatalım. Kavurduğumuz arpa şehriyeye ekleyelim. Kaynadıktan sonra nohutu ve tuzu ekleyerek suyunu çekinceye kadar yüksek ateşte arada karıştırarak pişirelim. Tencereyi kısık ateşe alalım ve 10 dakika demlendirerek pişirelim.

1 yorum yap:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More