19 Ocak 2011 Çarşamba

Yayla Çorbası


Yayla veya yoğurt çorbası. Aralarında ne fark var? Hiç öğrenemedim açıkçası. Bana göre yayla çorbası. Ben bu ismi daha çok yakıştırıyorum. Çocukluğumun çorbası, hep güzel anımsadığım bir çorba. Oğluşumu büyüttüğüm çorba...Bu çorbanın en güzel tarafı da yağ konmuyor olması. Yoğurt ve yumurtadan dolayı yağ eksikliği hiç hissedilmiyor. Bu durumda kalorisi de oldukça az oluyor.
Yemek ve anılar...Aynen koku ve anılar gibi. Güzel günlerde kullandığım parfümlerimin kokusunu yıllar sonra kokladığımda bile gülümsediğimi bilirim. İşte yayla çorbası benim için böyle birşey. Bu ölçüleri birebir yaptığınızda sürekli aynı lezzette bir çorba pişirmiş olacaksınız.

MALZEMELER:
2 adet yımurta
300 gram yoğurt
800 gram soğuk su
25 gram pirinç
30 gram un
10 gram tuz (1 çay kaşığı )
1 çay kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
1- Yoğurt, yumurtalar, un, tuz ve naneyi çırpacakla çırpalım. Sonra soğuk suyu ve yıkanmış pirinci ekleyerek çırpmaya devam edelim.
2- Tencereyi ateşe alalım ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım.
3- Çorba kaynadıktan sonra en küçük ocağın kısık ateşinde 15 dakika pişirelim.

1 yorum yap:

moonrose dedi ki...

Çorbaaa ve kaseeeeeeee güzelmiş.gözüm gönlüm açıldı.Ellerine sağlık.

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More