MALZEMELERİ:
4 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
75 gram toz şeker
75 gram pudra şekeri
250 gram mascarpone peyniri
250 gram krema
1 paket vanilya
Kedidili bisküvi
10 gram nescafe
10 gram pudra şekeri
15 gram kahve likörü(ben viski tercih ettim
500 gram ılık su
YAPILIŞI:
1- Yumurta sarısı ve pudra şekerini, yumurta beyaz renk alana kadar 5 dakika çırpalım.
2- Krema ve mascarpone peynirini yoğunlaşıncaya kadar 5 dakika çırpalım.
3- Yumurta akını 4 dakika çırpalım, toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim(şekeri hemen eklersek kesiliyor yumurta akları).
4- 1 ve 2 numaralı karışımları birbirleriyle 4 dakika daha çırpalım.
5- Bu karışıma 3 numaralı karışımı ekleyip temiz tahta kaşıkla iyice karışmalarını sağlayıp, en son vanilyayı ekleyelim.
6- 10 gram pudra şekeri, nescafe, ılık su ve isteğe göre likörü karışım yapalım.
7- Tepsinin en altına hazırladığımız kremalı karışımından sürelim. Bisküvileri nescafeli suya batırıp, fazlalığını silkeleyelim ve tepsiye sırayla dizelim.İlk sıra döşenince kremanın yarısını bisküvilerin üzerine dökelim ve spatula yardımıyla düzeltelim. İkinci sıra bisküvileri de yerleştirip, kremayı dökelim ve üzerini iyice düzeltelim.
8- İki saat derin dondurucuda, 3 saat da buzdolabında bekletelim ve dilimleyip, üzerine süzgüyle kakao serpelim.
TİRAMİSU KARIŞIK GİBİ GÖZÜKÜYOR. PRATİK ÇOĞALDIKÇA ÇOK KOLAY OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ.
BU TATLIYI YAPARKEN, MİKSER' İN ÇIRPMA TELİ 3 KEZ YIKANMALI. MUTLAKA TEMİZ TAHTA KAŞIK KULLANILMALI. ÇÜNKÜ YEMEKTE KULLANDIĞIMIZ KAŞIKLAR SALÇLARINI SOSA GEÇİRİYORLAR VE SOS PEMBE OLUYOR.
2 yorum yap:
ablacığım bu peyniri nereden bulacağım izmirde?
Kaanlar marka mascarpone peyniri bu tiramisuda kullandığım. Migros, tansaş veya carrefour' da olabilir. Ben Metro grosmarket veya Ankara Real marketten aldım.
Yorum Gönder