Bu günkü brokoliyi domates soslu yapmayı tercih ettim. Sizin de çok beğeneceğinizi umuyorum. Çünkü tüm kış boyunca, sürekli limon ve zeytinyağı soslu bir brokoli salatası yemeği düşünemiyorum. Bize de, size de afiyet olsun.
MALZEMELER VE YAPILIŞI:
1 adet orta boy brokoli3 adet domates
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı rivyera zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı kuru reyhan(tercihe bağlı)
1- Brokolileri dilimlere ayırıp, yıkayalım ve içinde soğuk su bulunan çelik tencereye yerleştirelim. Bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim ve su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirelim. Su kaynayınca ocağı kısalım, saplarına çatal girecek kadar haşlayıp ocaktan indirelim
2- Kevgirle aldığımız brokolileri, içinde soğuk su bulunan bir kaba alalım ve brokolileri ezmeden, bir kaç kez suyunu değiştirelim(parlak yeşil olmasının nedeni soğuk suya atmamızdandır).
3- Bir kasede limon suyu+2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı +1/2 çay kaşığı tuzu, çatal veya çırpacakla karıştıralım. Haşlanan brokolinin üzerine gezdirelim.
4- Daha sonra çelik tencereye, 2 çorba kaşığı rivyera zeytinyağını ve havanda ezilmiş sarımsağı koyup, bir dakika sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış domatesleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyelim. Beş dakika harlı ateşte kavurup, yarım çay bardağı su ekleyelim. Sos kaynayınca ocağı kısalım ve beş dakika daha özleştirelim.
5- Sosu ocaktan aldıktan sonra kuru kekik ve kuru reyhanı katalım.Biraz ılındıkten sonra, önceden yağ ve limonu eklediğimiz, brokolilerin üzerine kaşıkla gezdirelim. oğduktan sonra da bir güzel yiyelim.
1 yorum yap:
çok güzel olmuş.
Yorum Gönder