20 Ekim 2010 Çarşamba

Lorlu Tuzlu Kurabiye

Geçen gün yaptığım tatlı lor kurabiyemi, bu gün şeker eklemeden denedim.Tatlı lorun, tuz ve rende kaşar peyniri eklenmiş lezzetini merak ettim. Çok da başarılı bir hamur oldu. Kız kuzum tatlı sevmiyor ya... Ona tuzlu hamur deniyorum boş kaldığımda. Ben bu mutfak işine bayılıyorum. Mutfağa giremeyen beni düşünemiyorum bile. Gerçi kız kuzuma yapıyorum ama, tatlı canavarlarımdan yine ona az kalıyor.

MALZEMELERİ:
250 gram tatlı lor
125 gram margarin
350 gram un
1 yumurta
150 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 adet kabartma tozu
7 gram tuz

YAPILIŞI:
1- Kaşar peyniri dışında tüm malzemeleri yoğuralım.
2- Kaşar peynirini ekleyip yoğurmaya devam edelim. Streçe sarıp bir saat buzdolabında bekletelim.
3- Dolaptan çıkarıp, cevizden biraz daha büyük bezeler yapalım. Küçük kurabiye kalıpları ile bezelerin üzerine bastıralım.
4- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 30-35 dakika pişirelim.
                                Küçük kurabiye kalıplarını, yuvarlak hamura iyice bastırınca çok
                                güzel şekiller oldu.

1 yorum yap:

ALİ MUSTAFA YILMAZ dedi ki...

Tarifinizi denedim, yapımı çok kolay zahmetsiz, oranlar tam tamına uyuyor, pişirme süresi tam tamına uyuyor, çok beğendim bu tarifi, ellerinize sağlık, bizim evde margarin kullanımı yasak olduğundan ikinci bir deneme yaptım, akşamdan malzemeleri hazırladım, sert tuzlu beyaz peynir kullandım, margarin yerine 125 gr tereyağı koydum ancak yumurtayı koymayı unutmuşum, tabiki karışım biraz sert oldu, tereyağından olabileceğini düşünerek 1 çay bardağına yakın süt ekledim, cıvık bir karışım gibi oldu, sabah da yumurtayı eklemeyi unuttuğumu farkettim ve karışıma yumurtayı ekledim, umutsuzca tarifi fırına koydum, bir de ne göreyim, çok lezzetli çıtır çıtır bir poğaça oldu, sayenizde iki tarifim oldu..

Teşekkürler

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More