1 Mart 2011 Salı

Balkabaklı Peynir Keki


Balkabağından ne lezzetler çıkıyor. Kabak tatlısını sevmeyen azdır diye düşünüyorum. Üstelik kabak tatlısının  Antalya' da tahin ve cevizle servis yapıldığını da öğrenmiş oldum. Bu kış çorbasını da çok beğendik. Arman Kırım Hoca yıllar önce balkabaklı peynir keki (cheesecake) denemesini yapmıştı. Ben de bazı ilaveler bazı değiştirmelerle kendi balkabaklı peynir kekimi oluşturmak istedim. Krema oranını azaltarak krem peyniri labne peynir ile birlikte kullandım. Kabak tatlısına ceviz çok yakışıyor diye cevizi robotta un haline getirdim. Balkabağını çok az şekerle iyice haşlayarak püre yaptım  (balkabağını haşlayınca yarım saat kadar süzgüde bekletelim, daha sonra blenderden geçirelim). Böylece çok değişik lezzette peynir keki denemiş olduk. Açıkçası içine eklediğim baharatların aroması benim çok hoşuma gitti. Meraklılarına işte balkabaklı değişik bir lezzet. Böğürtlen sosla servis yapmayı tercih ettim. Umarım beğenirsiniz.
MALZEMELER:
Bademli Hamuru: 
90 gram tereyağı
115 gram un
50 gram toz badem
80 gram toz şeker
Yapılışı:
Tüm malzemeleri yoğuralım. 20 -22 cm çapında çemberli kalıp veya kasnağa yerleştirelim. El ayası veya bardak dibiyle her tarafının eşit olmasına çalışalım. Kenarlarını 1cm yükseltelim. Orantısız kabarmaması için çatalla 6-7 yerinden çizelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirelim.
Orta malzemesi:
450 gram krem peynir (Kiloyla satılan krem peynir kullandım)
50 gram taze krema
150 gram labne peyniri
130 gram kahverengi şeker
100 gram balkabağı püresi
50 gram toz ceviz
3 yumurta+1yumurta sarısı
5 gram tarçın
5 gram vanilya şekeri
15 gram mısır nişastası
20 gram un
Muskat rende (yarım çay kaşığı)
Zencefil (yarım çay kaşığı)
YAPILIŞI:
1- Krem peynir ve şekeri mikserle 5 dakika çırpalım. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edelim.
2- Labne ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Un ve nişastayı ekledikten sonra tahta kaşıkla iyice yedirdikten sonra balkabağı püresi, rende zencefil, vanilya şekeri, rende muskat ve toz cevizi ekleyelim. Bir tur daha karıştırdıktan sonra kalıptaki pişmiş olan bademli tabanın üstüne dökelim. Hava kabarcıklarının yok olması  için kalıbı tezgaha bir kaç kez vuralım.
3- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 100 dereceye düşürelim. Bu ısıda 80 dakika daha pişirelim. Fırını söndürdükten sonra fırının kapağını az açık bırakarak bir saat kadar kekin fırının içinde soğumasını bekleyelim.
4- Fırından çıkardığımız kalıbın kenarlarını bıçakla kanırtalım. Bir gün sonra servis yapılmak üzere buz dolabına kaldıralım.

1 yorum yap:

Blogs dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More