9 Mart 2014 Pazar
SÜTKERİYE TATLISI
›
Merhaba. Ne kadar uzun zamandır yazmıyorum. Ama o kadar haklı gerekçelerim var ki! Bloger olmak yemek yemeyi seviyor olmak demek. Bloguma...
4 yorum:
1 Ekim 2012 Pazartesi
Pekmezli Nişasta Helvası
›
Geçenlerde pişirdiğim pesude olarak da bilinen helvayı bugün pekmezli pişirdim. Bir damla bile şeker kullanmadım. Sözüm ona spor yapıyoru...
2 yorum:
29 Eylül 2012 Cumartesi
Revani
›
Bu revani tarifini Tuğrul Şavkay' ın kitabından almıştım. Vermiş olduğu reçeteleri uygularken onu rahmetle anıyorum. Tuğrul Bey' i...
27 Eylül 2012 Perşembe
Portakal Reçeli
›
Aslında bu reçel annemden gelen klasik bir tat. Annem portakal kabuklarını biriktiriyor. Reçel olacak miktarda olunca, düzgün bir bi...
26 Temmuz 2012 Perşembe
Nişasta Helvası
›
İki yıl Ankara yazı yaşadıktan sonra... İzmir öyle sıcak ve bunaltıcı ki!"Hiç çekilmiyor"dediğimde hemşolarım kızıyor bana. Ama...
3 yorum:
25 Temmuz 2012 Çarşamba
Kayısı Reçeli
›
Bloguma yazmayalı çok uzun zaman oldu. Ama annemin kayısı reçeli yazılmazsa olmaz. Güneşte reçel yapmak, galiba İzmir' lilere has bir ...
13 Nisan 2011 Çarşamba
Damla Sakızlı Turta
›
Çok sevdiğim ve severek pişirdiğim limonlu, portakallı veya çikolata soslu turtayı bu kez damla sakızlı denemeye karar verdim. Ben damla s...
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle